Permsal Magnesium Sportolie 130ml

€ 14,95
Permsal Magnesium Sportolie 250ml

Permsal Magnesium Sportolie 250ml

Op voorraad
Quick Overview

Permsal Magnesium Sportolie 100ml + gratis flesje van 30ml

Ingrediënten:
Aqua, magnesiumchloride en dimethylsulfoxide

Sportolie

Zoals u op onze website heeft kunnen lezen zorgt magnesium voor zeer veel functies in ons lichaam. Het mineraal zorgt bijvoorbeeld voor de energieproductie, het herstel van eiwitten (spierweefsel), spierontspanning en – concentratie. Hieruit blijkt dat dit mineraal dan ook zeer belangrijk is voor de sporters onder ons. Een tekort kan namelijk leiden tot nervositeit, concentratieverlies en kramp.

Dit wordt ook bevestigd door verschillende onderzoeken die zijn uitgevoerd over de werking van magnesium bij sporters:

  • Een klein tekort van magnesium leidt al tot mindere prestaties bij sporters. Een simpel onderzoek waarin de hoeveelheid magnesiuminname gelijkmatig werd verminderd met een gelijke belasting toonde aan dat het zuurstof verbruik en hartslag toenamen.
  • Een tweede onderzoek toonde aan dat lactaatspiegel van sprinters (hardlopers), die 10mg per kg per dag innamen, sneller te herstellen dan bij de controle groep die geen suppletie gebruikten.
  • Tot slot is gebleken dat de prestaties van sporters bij een grotere inname van magnesium (8 mg per kilogram lichaamsgewicht) duidelijk toenam. Het zuurstofgebruik bij maximale inspanning nam zelfs af.

Voor sporters is het dan ook zeer belangrijk de hoeveelheid magnesium op pijl te houden. Dit kan namelijk de sportprestaties bevorderen. Bang voor een overdosering hoef je niet te zijn. Gezonde mensen scheiden namelijk de overtollige magnesium weer uit (door te plassen). Ongeveer 30 tot 50% van de hoeveelheid ingenomen magnesium kan worden opgenomen door het lichaam. Kijk echter wel uit met het gebruik van suppletie, overtollig gebruik kan namelijk leiden tot diarree, misselijkheid en braken. Bent u opzoek naar een ander supplement dan olie kijk dan is naar onze magnesium kristallen en scrub

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Permsal Magnesium Sportolie 130ml